Get Adobe Flash player

Persconferentie

Een persconferentie is een moment van toelichting bij een belangrijk project, een grote realisatie, een nieuwe uitdaging.

Wie een persconferentie wil organiseren, kan best even bij het secretariaat van de persbond navragen of het tijdstip past in de agenda van de journalisten. Dit kan door een e-mail te sturen.

Tip :

Eén tot twee weken voor de persconferentie plaatsvindt, stuurt u uw uitnodiging uit naar de journalisten. Probeer hun nieuwsgierigheid te wekken: licht al een tipje van de sluier op over het nieuws dat u te melden hebt, zonder daarom al alle informatie in uw uitnodiging prijs te geven. Wanneer alle info al bekend is vóór u uw persconferentie houdt, hebben journalisten geen reden meer om nog te komen.

Probeer een persconferentie aantrekkelijk te maken wat beeld betreft. De fotograaf of cameraman hebben graag een mooi beeld vast te leggen. Bv als er een nieuwe lijn op Zeebrugge wordt voorgesteld, doe dat dan best terwijl het schip aan de kade ligt en er wat activiteit is. Dat levert mooie beelden op.